torsdag 1 maj 2014

solrospastej

Kände för en go wrap igår och då fick det bli en grönsakswrap med en pastej gjord främst på solrosfrön.

Tid: 40 minuter
Portioner: 10-12 mackor eller 4-6 wraps med rätt rikligt på.
Pris 26:-



3 dl solroskärnor
1 paprika
1 lök
1 stor chili
2 msk tomatpure
2 dl persilja
5-8 msk olja
2krm rökarom
1 skvätt citron
salt, peppar.

låt solrosfröna ligga i blöt en stund innan (typ 20-30 minuter eller så, gärna i varmt vatten). Häll av och hacka alla ingredienser, fräs på allt i en stekpanna i typ 10 minuter eller så. Lägg i bunke, mixa tills du fått önskad konsistens. Bre på macka eller på en wrap.

150g solroskärnor 4:-
250g paprika 12:-
150g lök 1:-
20g chili 2:-
2 msk tomatpure 2:-
2 dl persilja 3:-
5msk olja 1:-

rökarom, citron, kryddor. 1:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar