torsdag 17 april 2014

Vegetarisk senapssill

Det är ju påsk trots allt, och på påsk så äter vi sill. Som vegan blir det ju lite svårt, så vi får fixa lite av denna gotta som går att äta med ett rent samvete.

Tid: 20 minuter
Portioner: 4-6
Pris: 19.50:- eller runt 3.5:- per portion.


Vad vi behöver

1 Aubergine (runt 350g)
1 dl senap
2 tsk salt
3 msk socker
1 msk vinäger
1 dl olja
½dl vatten
1 dl hackad dill

Skiva upp Auberginen i lagom stora skivor, tänk dig att dom ska vara ungefär så stora som sillbitar brukar vara så hamnar du rätt. Koka auberginen i lätt saltat vatten tills dom blir sladdriga (som sill ska vara).

Under tiden som auberginen kokar så kan du fixa marinaden. Blanda alla andra ingredienser i en bunke och rör om. När auberginen kokat klart, låt den rinna av en stund och rör sedan ner den i marinaden, ställ in i kylen över natten och njut dagen efter, till exempel på en knäckemacka till frukost.

350g Aubergine 11:-
1 dl senap 3:-
1 msk vinäger 1:-
1 dl olja 1.5:-
1 dl hackad dill 2:-
salt, socker. 1:-
total: 19.50:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar