tisdag 2 april 2013

Pizza

Pizza är ju typ den svenskaste maten som finns på den här sidan surströmming. Dock så är det något som är sjukt svårt att få tag på som vegan, jag känner bara till två ställen som saluför veganpizzor, Kellys på andra lång och Old Corner vid SKF, och visst det är gött att det iaf finns ställen att köpa det på. Men kellys ligger långt bort och old corner har jag fått vänta rätt länge när jag handlat maten. Sen är det ju billigare att fixa det hemma. Så idag blir det pizza!

Kommer göra ett flertal av dom, en med banan och ananas, en med tofu och svamp och en inbakad med tofu och svampfyllning. Kavlingen så att det blev runt och fint stod Maria för, likaså salladen var det hon som svängde ihop lite hastigt och lätt. Sen bakade vi på hennes nya baksten, helt underbar.

tid: 20 minuter
portioner: 3
pris: 42:-

Vad vi behöver är

Pizza sallad

7dl strimlad vitkål
2msk olivolja
1.5msk vitvinsvinäger
½tsk salt
1krm grovmalen svartpeppar
2krm salladskrydda



deg:

5dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk salt
2msk olja (oliv eller raps)
2dl vatten

blanda allt torrt, häll på oljan och vattnet och knåda tills du får en smidig bulle. Dela bullen på tre. och knåda ut till tre pizzor

Tomatsås:

1 Burk krossade tomater
1msk tomatpuré
kryddor

koka upp och rör om, ha i tomatpurén och kryddorna (jag använder salt, peppar, oregano, timjan och lite vitlök).

Fyllning

½ burk ananas
1 banan
½ lök
200 gram champinjon
250gram tofu (den andra halvan från gårdagens middag, så smidigt)
2 dl carlshamns veganska matlagningsgrädde

Mosa tofun och stek på den hårt, den ska inte bara få färg den ska bli lite krispig. Jag kryddar med salt, peppar och grillkrydda. 

Inbakad:
lägg tomatsås på en yta ungefär 1dm bred i mitten av pizzan, strö på fyllningen, ringla grädden och vik över sidorna.


Icke inbakad:
Lägg tomatsåsen på pizzan och rör runt med en sked eller liknande tills det mest täcks, lägg på toppingen tills det täcker hela pizzan, ringla lite av grädden med en sked över alltihop. Grädden kommer reduceras och bli jättekrämig i ugnen.






300gram vitkål 2:-
2msk olivolja 2:-
1.5msk vitvinsvinäger 1:-
5dl mjöl 1.50:-
2tsk potatismjöl 0.50:-
2msk rapsolja olja 0.50:-
1 burk eldorados krossade tomater 5:-
1msk tomatpuré 0.50:-
250g tofu 7.50:-
 200g champinjon 5:-
½ burk ananas 5:-
 1 banan 3:-
½ lök 0.50:-
2dl grädde 5.50:-
kryddor 3:-
Totalt:42:- eller runt 15:-/pizza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar