fredag 12 april 2013

Fuskstuvade makaroner med Mock Duck

Den bristfälliga inspirationen står i sig så idag fuskstuvar vi makaroner jag kommer äta lite fräst Mock Duck och champinjon till det.


Mock Duck är vetegluten som du kan hitta i asiatiska livsmedelsbutiker. Brukar kostar runt 15:-, jag betalade 17:- för min burk nere på den asiatiska livsmedelsbutiken vid SKF.

Tid: 10 minuter
Portioner: 3-4
Pris 31:- eller runt 10:- per portion.

4dl makaroner
3dl Havremjölk
2dl Vegansk matlagningsgrädde
1.5msk vetemjöl
lite smör
salt och peppar

1 burk Mock Duck
100 gram champinjon.

Normalt sett så ska man ju koka makaronerna i mjölken. Men det tar tid och bränner lätt fast i botten. Fuskvarianten smakar typ lika gott, går snabbare och bränner inte fast.

Koka upp makaronerna samtidigt som du botten reder såsen på havremjölken och matlagningsgrädden. krydda. När såsen och makaronerna är klara så slår du av vattnen och blandar ihop det. Voila!

Fräs på Mock Duck och svamp med valfria kryddor i smör eller olja tills allt fått färg. Blanda ner det i stuvningen.


Serverat. Snabbt, billigt, gott.



4dl makaroner (200g) 3.5:-
3dl havremjölk: 50 öre
2dl carlshamns veganska matlagningsgrädde 5.5:-
mjöl, stekfett, kryddor 2:-
1 Burk mock duck 17:-
100g svamp 2.5:-

totalt 31:- eller runt 10:- per portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar