torsdag 11 april 2013

Chocklad och Jordnötskaka

Idag så gick jag på en extra föreläsning anordnad av Studentföreningen för Kognitiva och Beteendeinriktade Terapier i Göteborg och tyckte att jag och min klasskamrat förtjänat lite extra sött i pausen så jag bakade en choklad och jordnötskaka som Maria har ett jättebra recept på.



Tid: 20 minuter
Portioner: ungefär 40 kakor
Pris: 74.50:- eller runt 2:- per kaka


Botten:

12dl havregryn
200g smält smör
3dl farinsocker
1.5 dl ljus sirap
4.5 tsk vaniljsocker

Smält smöret och blanda allt till en gryning smet. Bred ut i en ungsform 25cm x 34cm (eller därikring), smörad eller med bakplåtspapper. Grädda i ca 12 minuter på 200 grader.

Glasyr

400g mörk choklad
350g jordnötssmör (en burk skippy med klumpar i)

Smält chokladen, gärna i en glasskål över ett vattenbad (vatten och skål ska inte komma i kontakt). Blanda ner jordnötssmäret i chokladen och rör runt tills det blir väl fördelat och jämt. Bred ut över kakbotten. Låt svalna i några timmar och skär i lagom stora bitar.



Låt svalna och skär sen upp i ungefär 5cm x 5cm stora kakor.

12dl havregryn 5.5:-
200g smör 8:-
3dl farinsocker 5.5:-
1.5dl sirap 4.5:-
4.5 tsk vaniljsocker 1:-
400g choklad 22:-
350g jordnötssmör 28:-

pris: 74.50:- eller runt 2:- per kaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar